fbpx

FAQ Hosting & Ontwikkeling

De meest gestelde vragen over het aanschaffen van een nieuwe website door Premium Online:

Vragen over Hosting

1Ik heb zelf eigen hosting, kan ik dan ook een website laten maken?
Premium Online werkt uitsluitend met eigen hosting, voorzien van uitmuntende specificaties, backup mogelijkheden en overdraagbaarheid om onze premium status te kunnen waarborgen. Daarom werken wij niet met hosting van derden. Wij bouwen dus geen websites op verzoek op een hostingomgeving van derden.
2Ik wil mijn hostingpakket tijdelijk pauzeren, is dit mogelijk?
Ja, bij ons kun je je pakket tijdelijk pauzeren. Dit gaat per maand en je betaald dan per hele maand dat het abonnement stop staat geen abonnementskosten voor hosting van je website. Eventuele mailadressen, domeinnaamregistratie en SSL certificaat kosten blijven wel doorlopen. Je website gaan dan 'uit'.
3is 10, 20 of 50 Gigabyte hostingruimte genoeg?
Onze ervaring leert dat voor de meeste bedrijfswebsite de pakketten makkelijk uitkomen. Bovendien kun je extra hostingruimte tussentijds upgraden tegen een kleine meerprijs per maand. (€ 5,- per 10GB p/m)
4Kan ik mijn hostingruimte tussentijds makkelijk opschalen?
Jazeker! Je hostingpakket is qua GB en prestaties makkelijk uit te breiden . Je betaald per 10GB uitbreiding € 5,- per maand. Er zijn ook diverse staffelkortingen beschikbaar voor grotere uitbreidingen
5Is een SSL certificaat nodig voor mijn website?
Een SSL certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding zodat gegevens niet open en bloot verstuurd (en onderschept) kunnen worden door derden. Dit is een veilige manier voor werken en daarom werken wij uitsluitend nog maar met websites voorzien van een SSL certificaat.
6Kan ik mijn SSL certificaat uitbreiden?
Ja, het SSL certificaat kun je opnieuw afnemen in diverse soorten. wij gebruiken standaard het Comodo certificaat. Er zijn meerdere SSL certificaten beschikbaar, waaronder het EV certificaat dat een groene versleutelde balk laat zien in de browser met de bedrijfsnaam erin.
7Wat is solid state hosting exact?
Solid state hosting wil zeggen dat je website is opgeslagen op een server voorzien van een SSD schijf. Dit geeft een enorme boost aan de performance (zoals laadsnelheid) van je website
8Wat is magnetic hosting?
Magnetic hosting wil zeggen dat je website is opgeslagen op een harde schijf van een server dat werkt met magnetic harde schijven. Dit is de voorloper van SSD en is niet zo snel als Solid state Hosting.
9wat is het verschil tussen Solid State (SSD) hosting en magnetic hosting?
SSD hosting heeft een (veel) hogere perfomance dan magnetic hosting. Hierdoor is een website/server sneller bereikbaar, geeft sneller reactie en worden pagina’s sneller weergegeven en/of berekeningen sneller gemaakt.

Vragen over Ontwerp

1Wat bedoelen julli met een template?
Een template is een geheel van sjablonen dat een bepaalde stijl vertegenwoordigt. Een hele template kan bijvoorbeeld in jouw bedrijfsstijl worden ontwikkelt. Een template stijl is eigenlijk het ontwerp van je website. Bij een template zijn de meeste elementen allemaal voorgedefinieerd, zodat je flink tijd kunt besparen in website ontwikkeling.
2Zorgt een template er niet voor dat mijn website te standaard wordt
Zeker niet! Templates zijn volledig aanpasbaar en uitbreidbaar in functionaliteit, uiterlijk en bruikbaarheid. Zie het als een chassis van een auto.
3Wat bedoelen jullie met sjablonen?
Een sjabloon is een deel van een template, zoals een 'voorpagina', vervolgpagina, contactpagina, categorieoverzicht, detailpagina, etc. Het geheel van sjablonen heet een template. Een hele template kan bijvoorbeeld in jouw bedrijfsstijl worden ontwikkelt. Een template stijl is eigenlijk het ontwerp van je website. Bij een template zijn de meeste elementen allemaal voorgedefinieerd, zodat je flink tijd kunt besparen in website ontwikkeling.
4Zijn door jullie gemaakte website geoptimaliseerd voor snelheid en mobiele apparaten?
Jazeker. Al onze website functioneren goed op mobiel en tablet en zijn volledig responsive. Dit betekent dat je website schaalt naar schermgrootte van het apparaat waarop het bekeken wordt.
5Kan ik echt onbeperkt pagina's maken op een website?
Ja, ons systeem hanteert geen limiet van aantal pagina’s. We hebben natuurlijk wel een limiet in Hostingruimte per pakket.
6Kan ik echt onbeperkt menu items aanmaken?
Ja. Je kunt onbeperkt menu-items maken in een hoofd of submenu structuur, tenzij we vooraf zijn overeengekomen dat het website ontwerp stelt dat er maar een aantal menu-items kunnen zijn.
7wat is een tijdelijke onder ontwikkelingspagina op mijn website precies?
Dit is een pagina met een ‘Deze pagina is momenteel in aanbouw’ melding, eventueel aangevuld met contactinformatie, zodat mensen kunnen zien dat hier binnenkort een website op gebouwd word en dan niet uitkomen op een wit scherm of foutmelding.
8Waarom zou ik meekijken met de ontwikkeling?
Omdat je dan live kunt zien hoe wij ontwikkelingen, zodat je tussentijds al opmerkingen kunt geven die wellicht tijd en moeite besparen.
9Hoe komt een ontwerp bij jullie tot stand?
Op basis van een inventarisatie (dit kan online of in een gesprek op locatie) doen wij een voorstel van een ontwerp in een werkende website. We gaan net zolang door tot het ontwerp past met wat jullie voor ogen hebben en wat wij qua functionaliteiten hebben afgesproken.
10Maken jullie vooraf eerst een webdesign?
Wij kunnen indien gewenst tegen meerprijs vooraf een apart grafisch ontwerp maken van een website. Dit gebeurd meestal voor de Premium website. Voor de overige websites presenteren wij meteen ons eerste voorstel in een echt (deels) werkende website. Hierdoor heb je veel meer gevoel met je website en kun je meer zien hoe straks alles eruit ziet en met elkaar reageert.
11Moet ik een wireframe, schets of prototype laten maken voor mijn website?
Nee. Op basis van je online intake en/of een inventarisatie gesprek maken wij een eerste opzet voor je website. Dit doen wij niet op basis van een wireframe en/of prototype, tenzij je dit al deels zelf hebt gemaakt of dat het nodig is voor de echt grote websites. Dan kunnen wij dit overnemen.

Vragen over Ontwikkeling

1Ik wil mijn website in meerdere talen laten maken, is dit mogelijk?
Jazeker, wij kunnen dit als aparte functionaliteit uitbreiden op je website. Vraag hiervoor een website offerte op.
2Hoe zit het met aangepaste functionaliteiten op mijn website?
Wij kunnen alle functionaliteiten maken. Indien het niet in je pakket zit verwerkt maken we hiervoor een offerte.
3ik wil meerdere websites op dezelfde hosting en/of beheeromgeving, is dit mogelijk?
Jazeker, wij kunnen dit als aparte functionaliteit uitbreiden op je website. Vraag hiervoor een offerte op.
4Welke functionaliteiten zitten in jullie basis pakketten?
in onze pakketspecificaties staan alle functionaliteiten benoemd die standaard in ons pakket zitten. Wil je extra functionaliteit? Dan maken we hiervoor een aparte of aanvullende offerte
5Ik wil graag een website koppeling door middel van SOAP of REST API.
Wij hebben zelf beperkte kennis van SOAP en REST maar kunnen hiervoor bemiddelen met een derde partij. Wij maken zelf geen modules voorzien van deze koppeling
6Ik wil graag een partnerbalk, is dit mogelijk?
Wij kunnen alle functionaliteiten maken. Indien het niet in je pakket zit verwerkt maken we hiervoor een offerte.
7Ik wil graag quotes op mijn website, is dit mogelijk?
Wij kunnen alle functionaliteiten maken. Indien het niet in je pakket zit verwerkt maken we hiervoor een offerte.
8ik wil graag referenties/projecten/cases op mijn website, is dit mogelijk?
Wij kunnen alle functionaliteiten maken. Indien het niet in je pakket zit verwerkt maken we hiervoor een offerte.

Vragen over Content

1Hoe zit het precies met het vullen van pagina's?
In je pakket staat hoeveel pagina’s wij vullen. Meestal is er wel tijd om ook aanvullend nog mee te helpen met het vullen van pagina’s. Indien het gaat om veel pagina (5+) kan hier gezamenlijk een meerprijs voor worden bepaald.
2Hoe zit het precies met het schrijven van pagina's?
Er zijn meerdere opties voor het maken van content voor je website. wij kunnen standaard wel wat 'snelle' tekstjes in je website zetten, maar deze zijn natuurlijk inhoudelijk niet zo goed als we dit doen met specifieke informatie over je product of dienst. Nieuwe goede content offreren wij apart onder de noemer content creatie.
3Hoe zit het precies met foto's bewerken?
Je kunt foto’s aanleveren en wij snijden deze bij op het juiste formaat indien nodig. Veelal maken we websites op een manier waardoor de foto automatisch wordt bijgesneden.
4Ik wil graag gebruik maken van stockfoto's
Je zoekt zelf de stockfoto’s en wij schaffen deze voor je aan. Wij zoeken dus niet zelf de stockfoto’s. Indien nodig kun je pakketjes stockfoto’s bijkopen. (per 5 stuks) De stockfoto’s die wij aanschaffen zijn uitsluitend bedoeld voor web-gebruik en niet geschikt om in het groot gebruikt te worden voor drukwerk of hoogresolutie afdrukken.

Vragen over Beheerbaarheid

1Geven jullie ook een uitleg als ik mijn website bij jullie heb laten maken?
Indien geoffreerd geven wij een (online) training in het beheer van je website. Hierin leggen wij specifiek alle functies uit voor jouw website. In ons premium website pakket zit deze automatisch inbegrepen. Heb je een ander pakket? Dan kunnen wij deze beheertraining ook geven.
2in hoeverre heb ik technische kennis nodig om mijn website straks te kunnen beheren?
Je hoeft niet in de website code te duiken om aanpassingen te maken. Je kunt de website teksten beheren door middel van een overzichtelijke layout die je per element kunt bewerken. In de praktijk is het wel handig als je een beetje weet hoe het werkt met teksten plaatsen in bijvoorbeeld een header tag en/of paragraaf tag. Dit wordt in een beheertraining ook uitgelegd. Onze content blokken zijn veelal opgemaakt met basis tags zoals een h1 tag of p (alinea) tag.
3Kunnen er verschillende gebruikers aangemaakt worden met aparte rechten?
Ja, er kunnen verschillende gebruikers voor je website aangemaakt worden die allemaal aparte rechten (rollen) hebben. Deze zijn voorzien van een eigen inlognaam en wachtwoord)
4kan ik de website volledig zelf beheren?
Ja, je website is beheerbaar in content (afbeeldingen en tekst) en je kunt pagina's en/of menuitems bewerken. Je kunt ook functionaliteiten beheren zoals een fotoboek, portfolio, projectendatabase, producten etc. (indien je website dit bevat).
5Wat is precies een CMS prullenbak (herstellen versies)?
Stel je wilt een eerder opgeslagen versie terughalen dan kan dat met de functie CMS Prullenbak (herstellen versies). Hier kun je tot 3 versies mee terughalen. Dit kunnen er op verzoek meer worden.
Direct offerte aanvragen