Eerste website met een gratis website builder

De eerste website van een (beginnend) ondernemer is iets bijzonders. Vaak zijn deze sites gemaakt met een website builder/ maker en ideaal vanwege het minimale onderhoud, de eenvoud waarmee ze te bouwen zijn en vaak een gratis versie. Met een paar simpele klikken kun je een website bouwen die voor de meeste doeleinden prima geschikt is. Maar wat als je als ondernemer klaar bent voor de volgende stap en je gratis website met builder niet meer genoeg is? Vaak merk je dan dat je met een sitebuilder tegen beperkingen aanloopt zoals het inbouwen van meer functionaliteit, goed vindbaar zijn in Google, of conversiegerichte landingspagina’s maken. WordPress is dan een zeer geschikt alternatief op websites die met een (gratis) websitebuilder of website maker zijn gebouwd.

Waarom overstappen van website builder naar WordPress?

In eerste instantie is een website builder een praktische keuze als het gaat om het maken van een website voor jouw onderneming. De bouwpakketten van diverse hostingpartijen bieden talloze templates en sjablonen waarmee beginners eenvoudig zelf aan de slag kunnen. Vaak gaan ze gecombineerd met zeer lage hostingprijzen. Enkele voorbeelden:

 • Hostnet met ‘website maker’
 • Strato met Sitebuilder
 • JimDo met Jimdo website maker
 • Wix met Wix builder
 • Jouwweb met gratis website builder
 • Google met Google sites

De ‘mooie’ features van gratis website makers

Echter, naarmate je bedrijf groeit en wellicht daarmee ook je bezoekersaantallen en omzet, worden de zwakke punten van dergelijke sitebuilders/makers zichtbaar. Deze zwakke punten hebben onder andere betrekking op:

 • Gratis maar beperkt
  Het klinkt in eerste instantie natuurlijk mooi, een gratis website maken. Zeker als je een startende ondernemer bent. Maar je zult er al snel achter komen waarom deze website builders gratis zijn. Gebrek aan functionaliteiten, beperkte keuzes qua designs, lage snelheid van de website, geen ondersteuning bij vragen of problemen: zaken die uiteindelijk voor frustratie kunnen zorgen.
 • Aanpasbaarheid en functionaliteit van je website
  De meeste website builders zijn totaal niet flexibel in het aanpassen van bijvoorbeeld het ontwerp van je website. Heb je eenmaal voor een bepaalde template gekozen, dan kun je dit later niet zomaar veranderen of nét aanpassen hoe jij het graag zou willen. Vaak kun je ook geen extra functionaliteiten door middel van plug-ins installeren, wat begrijpelijkerwijs voor frustratie kan zorgen. In WordPress kun je daarentegen op ieder gewenst moment dingen aanpassen door middel van plug-ins, integraties en thema’s. Zelfs het ontwerp van je website kun je helemaal zelf maken met behulp van een page builder in WordPress zoals Elementor of Betheme, of met de standaard inbegrepen blokkeneditor in WordPress.
 • Navigatiestructuur en aantal pagina’s
  De bouwpakketten van de meeste website builders ondersteunen geen complexe navigatie en zijn vaak ook niet geschikt voor grote(re) websites. Website builders bieden vaak een maximaal aantal pagina’s dat je mag hebben. WordPress daarentegen is een veel professioneler CMS-systeem, waardoor een complete website en professionele website met meerdere niveaus en veel pagina’s geen enkel probleem zijn.
 • Zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid
  Wil je een website bouwen, dan wil je natuurlijk dat deze ook gevonden wordt door zoekmachines. Je wilt tenslotte hoger in Google komen. Sitebuilders bieden vaak alleen de basis SEO-tools, die minder goede rankings realiseren in de zoekmachines. Doordat WordPress diverse SEO plug-ins ondersteunt, zal jouw website hiermee veel beter gevonden en gepositioneerd worden, mits allemaal goed ingevuld.
 • Hulp en (telefonische) support
  Gratis website makers bieden geen hulp of support wanneer er (technische) problemen ontstaan. Is je website plotseling uit de lucht of werkt een bepaalde pagina ineens niet meer en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Dan zul je zelf moeten kijken waar dit probleem vandaan komt; iets wat een tijdrovende klus kan zijn. Ook daarom is het aan te raden voor een partij te kiezen die jouw goede support biedt en hierin het onderhoud, updates en indien gewenst aanpassingen volledig voor je kunnen verzorgen.

Hoe gaat een overstap van website builder naar WordPress in zijn werk?

Wil je met jouw website de overstap maken of website verhuizen naar WordPress? In zes duidelijke stappen vertellen we hoe dit bij Premium Online precies in zijn werk gaat en hoe we aan de slag gaan met het verhuizen en bouwen van jouw website.

 1. Kennis maken

Om in kaart te brengen wat jouw wensen, doelen en behoefte zijn ten aanzien van jouw website, maken we graag eerst persoonlijk kennis met jou en jouw bedrijf. Deze vrijblijvende kennismakingsgesprekken vinden plaats op een moment dat je het beste uitkomt, zelfs in de avonden en weekenden!

 1. Offerte

Zodra we het erover eens zijn dat Premium Online van waarde kan zijn voor jouw bedrijf, stellen we een website offerte of webshop offerte op met een overzicht van alle specifieke website- en marketingoplossingen die we je kunnen bieden. Uiteraard passend bij jouw behoeften en budget zodat je weet wat je kunt verwachten.

 1. Aanleveren

Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je van ons een duidelijk document waarin precies staat omschreven welke informatie, gegevens en content we nodig hebben om jouw nieuwe website te realiseren. Denk daarbij aan teksten, afbeeldingen, logo’s en eventuele specifieke functionaliteiten.

 1. Realisatie

We gaan aan de slag met uitwerken en realiseren van jouw nieuwe website! We vinden het prettig om ervoor te zorgen dat je nauw betrokken bent en blijft bij de uitvoering van het project, waarbij je altijd de mogelijkheid hebt om live mee te kijken met bepaalde aanpassingen die we kunnen doen. Op deze wijze kun je wijzigingen en aanpassingen direct doorgeven en ons van feedback voorzien. Alles om samen tot het beste resultaat te komen!

 1. Lancering

Jouw website kan live! Het is altijd een moment waar je naar uit hebt gekeken. We zorgen voor een soepele lancering, waarbij de website technisch helemaal in orde is en optimaal kan functioneren. We starten indien gewenst ook direct met het opzetten van een marketingcampagne, om de online zichtbaarheid van jouw website en bedrijf maximaal te vergroten.

 1. Support

Uiteraard stopt onze ondersteuning niet bij het lanceren van de nieuwe website. We bieden tevens een uitstekende supportservice aan, zodat je altijd bij ons terecht kunt voor vragen, aanpassingen, updates en ondersteuning. Desgewenst kunnen we je een kosteloze training geven om je wegwijs te maken in het zelf beheren van de website. Ons supportteam staat altijd voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig.

Overstap met dezelfde website naar WordPress

Wil je jouw gratis website builder site overzetten naar WordPress? Ook dat is mogelijk bij Premium Online. We kunnen je website volledig nabouwen op het WordPress platform en desgewenst functionaliteiten toevoegen of designs aanpassen. Of het nu om een kleine of grote migratie gaat: je profiteert direct van onze scherpe hostingtarieven en snelle support. Hier kun je ongeveer zien wat een website kost.

Overstap met aanpassingen

Je website aanpassen, uitbreiden of voorzien van ander design terwijl je overstapt naar WordPress is uiteraard altijd mogelijk.  Ons team van webdesigners en ontwikkelaars kunnen je ideeën omzetten in een volledig functionele website waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om via een speciale link live mee te kijken met de aanpassingen die we doen!

Waarom van Website maker naar WordPress bij Premium Online

Het overzetten of namaken van een sitebuilder website naar WordPress is niet direct een eenvoudig klusje en vergt best wat kennis van zaken. Maar dat is dan ook precies hetgeen waar Premium Online jou als ondernemer bij kan helpen. We zetten de voordelen van onze hosting, service en support voor je op een rij.

 • Je krijgt wekelijks updates van WordPress en bijbehorende plug-ins, zo is je website altijd up-to-date
 • Gratis uitleg en ondersteuning in zelfbeheer
 • Telefonische support
 • Snel aanpassingen laten uitvoeren door ons
 • Gratis training in het beheer van je website
 • Domeinnaam en SSL inbegrepen in je hostingprijs
 • Maatwerk mogelijk
 • Extra functionaliteiten via plug-ins makkelijk verzorgd
 • Scherpe hostingtarieven