Dit betekent het voor jou

Google rolt nieuwe core update uit

De laatste tijd is Google druk bezig om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren. Zeker met de komst van Artificial Intelligence wordt er veel content het internet op geslingerd van wisselende kwaliteit. De Core Update van maart is Google’s nieuwste poging om spammy content tegen te gaan.

Wat gaat er deze update veranderen

Google Core Update maart 2024

Een Core Update betekent vaak grote veranderingen die veel websites merken. De update van maart wordt door sommige SEO-experts gezien als een van de grootste Core Updates ooit! We zetten op een rijtje wat er verandert.

(nog) meer focus op Helpful Content

In 2022 begon Google met hun Helpful Content updates. Hiermee wil Google websites met kwalitatief goede content belonen met betere posities in de zoekresultaten. Met deze Core Update wordt Helpful Content een integraal onderdeel van toekomstige updates en zijn de Helpful content updates geen op zichzelf staande updates meer. Het komt er dus op neer dat er elke toekomstige update wordt gewerkt om kwalitatieve content op waarde te schatten en te belonen. Tegelijkertijd betekent dit voor websites met content van mindere kwaliteit dat ze waarschijnlijk positiedalingen zullen gaan zien.

Geautomatiseerde content wordt afgestraft

A.I. content wordt meer afgestraft. A.I. heeft een bepaalde schrijfstijl (wanneer je deze niet voldoende stuurt) die vrij makkelijk te herkennen is. Bijvoorbeeld door het gebruik van (te) veel bijvoeglijke naamwoorden. Een manier om A.I. menselijkere teksten te laten schrijven, is door A.I. te trainen op jouw schrijfstijl.

Ook onoriginele content zou minder moeten gaan presteren. Dit is zowel content die (bijna) letterlijk gekopieerd is van andere websites als SEO-content waarbij dezelfde tekst wordt gebruikt voor verschillende pagina’s om vergelijkbare zoekterm af te vangen. Bijvoorbeeld “auto kopen Amsterdam” en “auto kopen Rotterdam”. In de tekst wordt dan slechts de zoekterm vervangen.

Expired domains

Sommige partijen kopen verlopen domeinen op om te profiteren van de opgebouwde waarde en de links die het domein ooit heeft verzameld. Deze tactiek zal harder worden gestraft, zeker wanneer er nieuwe content op wordt gezet die niets met het oorspronkelijke domein te maken heeft.

Misbruik van website reputatie

Dit punt heeft met name betrekking op linkbuilding. Een manier van linkbuilding is om blogs te plaatsen bij andere sites. Dit wordt soms op een irrelevante manier gedaan. Blogs sluiten dan niet aan bij de inhoud van de website waarop deze geplaatst wordt. Bijvoorbeeld een blog over koken op een website over auto’s.

Op wie heeft dit impact

Deze update zal veel websites raken die content van lage kwaliteit hebben gepubliceerd. Hoogstwaarschijnlijk gaan zij, nadat deze update is uitgerold, dalingen zien op zoektermen die het voorheen wel goed deden.

Ook websites met veel kwalitatieve content zullen deze update waarschijnlijk ook gaan merken, maar dan in positieve zin. Deze sites profiteren van wegvallende concurrentie en worden beloond met betere posities in de zoekresultaten. Althans, dat is het idee. In de praktijk verwachten we niet dat er per direct grote aardverschuivingen zullen plaats vinden.

Wil jij kwalitatieve content die scoort in Google? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren jou bij het schrijven van content of nemen het schrijfwerk volledig uit handen.

Gericht advies én passende oplossing

Plan een digitale kennismaking

Wil je kennismaken met Premium Online? Plan dan online direct een vrijblijvende digitale kennismaking.

  • Persoonlijke inzichten en advies op maat voor jouw online behoeften.
  • Krijg helderheid over de aanpak en strategieën die het beste passen bij jouw bedrijf.
  • Ontdek hoe onze expertise jouw online aanwezigheid kan verbeteren en je doelen kan helpen bereiken.
Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

10 Inzichten voor jouw bedrijf bij een kennismakingsgesprek

10 Inzichten voor jouw bedrijf bij een kennismakingsgesprek

Onlangs kregen we de vraag hoe een kennismakingsgesprek bij Premium Online nu eigenlijk gaat en wat ondernemers daar aan hebben…

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Na het testen van verschillende chatfunctie voor op je bedrijfswebsite is de duidelijke topper van allemaal de chatfunctie Smartsupp. Deze…

Google Chrome maakt lazy loading eenvoudig mogelijk

Google Chrome maakt lazy loading eenvoudig mogelijk

Lazy loading zorgt ervoor dat een website of webshop niet in één keer volledig wordt geladen, dit zorgt ervoor dat…