Heb jij ‘m al gezien, het nieuwe zoekmenu van Google Search?

Na een aantal maanden van testen en steeds meer gebruikers van Google toegang te geven tot het nieuwe zoekmenu, lijkt het er op dat Google het nieuwe zoekmenu met pictogrammen volledig heeft uitgerold. In plaats van de oude tekst variant, gebruikt Google nu icoontjes om de gebruiker nog duidelijker te maken wat iedere tab betekent.

Nieuw zoekmenu voor Google Search

Google probeerde het al eerder

Het is niet de eerste keer dat Google met deze lancering komt, in 2011 probeerde Google het zoekmenu met icoontjes ook al op desktop en mobiel, maar in hetzelfde jaar verwijderde Google de icoontjes op de desktopversie.

Oud

Nieuw

Heeft dit gevolgen voor SEO?

Ondanks dat Google altijd geheimzinnig is over het effect van SEO bij bepaalde veranderingen, gaan we er van uit dat deze verandering geen effect heeft op bepaalde SEO zaken, maar is het meer een aanpassing voor de interface

Meer informatie over SEO mogelijkheden?

Wil je meer informatie over de SEO mogelijkheden voor jouw website of webshop? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Na diverse maanden van testen en een al eerdere lancering in 2011, heeft Google deze maand een nieuwe Google zoekmenu met pictogrammen gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Website laten maken waar moet je als ondernemer op letten?

Website laten maken waar moet je als ondernemer op letten?

Wat ga je straks doen met je website? Laat je een website maken puur omdat ‘het moet’ of ga je…

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

Website Hosting uitzoeken is nogal een klus voor een ondernemer. Hoe zorg je er nu voor dat je een degelijke…

Wat is Google analytics UA?

Wat is Google analytics UA?

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je gedetailleerde statistieken van je bezoekers van jouw site te zien…