Wat is SEO?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands is dit zoekmachineoptimalisatie dat is weer een vorm van online marketing ofwel zoekmachine marketing. SEO kan ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in de organische resultaten van Google. Organische resultaten zijn de resultaten in Google onder de (betaalde) advertenties in Google.

Niet elke zoekmachine (en daardoor SEO factoren) is hetzelfde. In Nederland is Google heer en meester in het gebruik als favoriete zoekmachine, maar vergeet niet dat er tientallen andere zoekmachines zijn, zoals Bing (Microsoft) DuckDuckGo en Ecosia.

Meer inzicht in SEO? Deze SEO tools helpen!

Er zijn allerlei tools en programma’s om meer te weten over SEO. Hier staan enkele interessant bronnen:

  1. Check jouw pagina snelheid via (google page speed)
    •  PageSpeed Insights (web.dev)
      • Als je een website bezoekt wil je dat je zo soepel en snel mogelijk erop kunt zonder dat het (te) lang duurt voordat je hem kan bekijken. Heb jij een website die snel laad (binnen de 3 seconden), dan heeft dit een positief effect op je plaats in de zoekresultaten. Wil je erachter komen wat jouw pagina snelheid is bezoek dan eens Google Pagespeed of GT Metrix.
  2. Algemene bronnen over SEO zijn er genoeg; Hier kun je meer lezen;
  3. Je huidige positie in Google bekijken
    • Als je wilt weten waar je zelf staat op een bepaalde zoekterm in Google, dan kun je dit doen door bijvoorbeeld zelf handmatig te zoeken. Doe dit bij voorkeur in ‘incognito’ browser, zodat je zoekresultaten niet beïnvloed worden door je persoonlijke voorkeuren en geschiedenis. Daarnaast kun je via Google Search console achterhalen waar je gemiddeld staat.
  4. Website Audit
    • Met de software die Premium Online gebruikt mocht ik enkele website audits uitdraaien. Ze gebruiken hiervoor een zeer sterke en complete tool. Wil jij een gratis audit ontvangen van je website? Neem dan eens contact op! er zijn ook diverse betaalde software tools zoals aHrefs, MoZ, of SE ranking.

Verder zorgt Premium Online voor al haar klanten dat de meest belangrijke SEO factoren zoals de juiste techniek, SSL-certificaat, Snelle Premium Hosting, Browser Cache, geautomatiseerde gecomprimeerde afbeeldingen, XML sitemaps en nog veel meer al bij voorbaat goed geregeld is!

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Snel jouw producten op andere online verkoopkanalen? Feedmarketing is dé oplossing!

Snel jouw producten op andere online verkoopkanalen? Feedmarketing is dé oplossing!

Als webshop eigenaar ben je (als het goed is) continue bezig met het vergroten van je verkoopkanalen. Door gebruik te…

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

Website Hosting uitzoeken is nogal een klus voor een ondernemer. Hoe zorg je er nu voor dat je een degelijke…

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

Je hebt een uitgekiende marketingstrategie nodig om het maximale uit je resultaten te halen. Maar hoe zorg je er nu…