Alweer even uit ons bestaan, missen we de gemiddelde positie binnen Google Ads al?

Eerder dit jaar kreeg menig marketeer de schrik van zijn/haar leven, Google kondigde namelijk officieel aan dat vanaf 29 september 2019 de gemiddelde positie van advertenties in Google Ads niet meer vertoond wordt. Uiteraard heeft Google hier haar redenen voor en komt de zoekmachinegigant met belangrijke nieuwe positiestatistieken.

Alternatieven positiestatistieken

De gemiddelde positie is verleden tijd, deal with it! Tijd om ons te richten op nieuwe alternatieven die de (gemiddelde) positie van zoekwoorden binnen Google Ads weergeven of de potentie van het zoekwoord. Met behulp van de nieuwe positiestatistieken kunnen betere analyses gemaakt worden en geeft het meer inzicht in jouw positie ten opzichte van je concurrenten.

Vertoningspercentage (toppositie) %

De vertoningspercentage (toppositie) geeft het percentage van het totaal aantal vertoningen aan van je advertentie boven de organische zoekresultaten (top). Of de advertentie hierbij op positie 1, 2, 3 of 4 staat, laat deze statistiek niet zien. Het gaat dus om een willekeurige positie boven de organische zoekresultaten.

Vertoningspercentage (absolute toppositie) %

Het percentage van de advertentievertoningen dat als eerste advertentie boven de organische zoekresultaten wordt weergegeven, dit zijn dus je advertenties die op nummer 1 binnen Google staan.

Aantal vertoningen van totaal aantal vertoningen op de absolute toppositie

Met behulp van deze statistiek krijg je inzicht in hoe vaak een zoekadvertentie een toppositie op de pagina met zoekresultaten heeft ontvangen ten opzichte van het geschatte aantal vertoningen in de toppositie waarvoor de advertentie in aanmerking kwam. De statistiek wordt weergegeven als ‘VP voor toppositie in zoeknetwerk’. In Google Ads zie je in procenten wat de advertentie heeft bereikt in verhouding met wat de advertentie had kunnen bereiken.

Aantal vertoningen van totaal aantal vertoningen op de toppositie

Deze statistiek geeft aan (procentueel) hoe vaak een zoekadvertentie op de meest prominente positie in Google Zoeken is getoond, gedeeld door het aantal vertoningen op de absolute toppositie waar de adverteerder voor in aanmerking kwam.

Missen we de gemiddelde positie binnen Google Ads al? Wat ons betreft niet, Google heeft met nieuwe inzichten de metric gemiddelde positie goed vervangen en geeft de gebruiker nu meer inzichten in de statistieken en eventuele mogelijkheden. Geen reden voor paniek dus!

Premium Online Google Partner

Premium Online is een erkend Google Partner. Dit betekent dat wij gecertificeerde specialisten in huis hebben voor het inzetten van kwalitatieve Google Ads campagnes! Meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf binnen Google Ads? Wij helpen je graag verder. Lees meer informatie over Google Ads bureau in Nijmegen, neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 024 202 22 66.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Wat betekent de BERT update voor jouw vindbaarheid in Google?

Wat betekent de BERT update voor jouw vindbaarheid in Google?

Nog geen week geleden werd de grootste Google update in vijf jaar tijd aangekondigd, de BERT- update. Deze update in…

WordPress als gratis website builder alternatief

WordPress als gratis website builder alternatief

Wat is een goed alternatief voor een website builder? WordPress! Hoe stap je over van een gratis website builder naar…

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Na het testen van verschillende chatfunctie voor op je bedrijfswebsite is de duidelijke topper van allemaal de chatfunctie Smartsupp. Deze…