Google Chrome maakt lazy loading eenvoudig mogelijk

Lazy loading zorgt ervoor dat een website of webshop niet in één keer volledig wordt geladen, dit zorgt ervoor dat enkel de zichtbare content voor jou wordt geladen en niet de content die op dat moment onzichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat je website of webshop veel sneller geladen is, dit is overigens niet alleen prettiger voor je sitebezoekers, maar ook voor de (mogelijke) vindbaarheid in Google. Veel online marketeers en developers hebben de term: lazy loading ongetwijfeld al voorbij horen komen of mogelijk zelfs al toegepast. Maar wat als je geen techneut bent of budget hebt lazy loading wel wil toepassen?

Lazy loading toepassen

Google gaat vanaf versie 76 uit van lazy loading in de Chrome browser, waarbij je zelfs zonder te veel techniek toe te passen je afbeeldingen met behulp van lazy loading kunt laten inladen. Dit doe je eenvoudig door bij een afbeelding het atribuut loading=”lazy” toe te voegen (zie onderstaand).

<img src=”lazyloading.png” loading=”lazy”>

Google Chrome maakt lazy loading, leuk. En nu?

Is jouw website of webshop al ingespeeld op lazy loading? Dan is er niets aan de hand, aangezien deze update enkel voor Chrome geldt. Heb je nog geen lazy loading toegepast? Dan kun je het atribuut loading=”lazy” toevoegen, zodat Chrome ziet dat een afbeelding lazy mag worden ingeladen. Doe je helemaal niets? Dan is er ook niks aan de hand, aangezien Google Chrome  standaard of zelf gaat kiezen of én waar lazy loading wordt toegepast, het enige nadeel is dat Chrome bepaalt en dat je zelf niets in de hand hebt.

Website sneller laten maken?

Heb jij een website of webshop en wil je deze sneller maken met bijvoorbeeld lazy loading? Schakel dan Premium Online in! Wij zijn expert in technische SEO optimalisatie en kunnen uw site of webshop eenvoudig en betaalbaar sneller maken. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Hoe Google jouw klantdata én marges afpakt!

Hoe Google jouw klantdata én marges afpakt!

Het is inmiddels al geen geheim meer, dat de klant zich steeds meer verplaatst naar online marktplaatsen. Uit onderzoek is…

Wat betekent de BERT update voor jouw vindbaarheid in Google?

Wat betekent de BERT update voor jouw vindbaarheid in Google?

Nog geen week geleden werd de grootste Google update in vijf jaar tijd aangekondigd, de BERT- update. Deze update in…

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Gratis Website chatfunctie op je mobiele telefoon

Na het testen van verschillende chatfunctie voor op je bedrijfswebsite is de duidelijke topper van allemaal de chatfunctie Smartsupp. Deze…