Waarom heb je auteursrechtvrije afbeeldingen nodig ?

Met een afbeelding kun je jouw blog of pagina net wat mooier maken, maar je kan niet zomaar elke afbeelding gebruiken voor jouw website. Omdat de maker van de foto vaak niet wil dat zijn creaties worden gebruikt op een andere website die niet van hem/haar is. Doe je dat toch riskeer je een flinke boete voor het schenden van auteursrecht (ook wel copyright genoemd). Je kan echter wel een licentie van de maker krijgen door in overleg een bronvermelding te geven of tegen betaling. Wil jij nou wel mooie kwaliteit en gratis afbeeldingen gebruiken heb ik hier een aantal websites die je kan proberen!

Voor en nadelen van auteursrechtvrije afbeeldingen kopen

  • Vaak goedkoper dan een fotograaf inhuren
  • Ruime keuze
  • Grote en kwalitatieve afbeeldingen
  • Je kan ze makkelijk overal gebruiken

Nadelen

  • vaak een wat andere uitstraling dan dat je echt bent met je bedrijf
  • sommige afbeeldingen zijn overduidelijk ‘gemaakt’
  • Niet alle stockfoto’s hebben dezelfde stijl, belichting, etc.
  • Stockfoto’s zijn niet uniek. Andere bedrijven kunnen deze ook gebruiken

5 websites voor gratis stockfoto’s

Pixabay.com

Pixabay is een gratis platform waar jij meer als 1,3 miljoen auteursrechtvrije foto’s en video’s kan vinden die jij kan gebruiken om jou website te verbeteren. Je kan ook makkelijk filteren op verschillende categorieën wat het nog makkelijker maakt.

Pexels.com

Wij bij Premium Online gebruiken vaak voorbeeldfoto’s van PexelsDat is een online stockfoto bibliotheek met 3,2 miljoen gratis foto’s van hoge kwaliteit en is daarom voor ons een van de betere websites voor afbeeldingen.

Unsplash.com

De kleine variant van Pexels is Unsplash. Ook een zeer goede sites met 350.000+ gratis foto’s van hele hoge kwaliteit. En met de Unsplash community komen er dagelijks meer als duizenden kwaliteit foto’s bij. Wederom een interessante site om naar te kijken.

 

Pikwizard.com

Ook Pikwizard is met meer als 1 miljoen foto’s een handige site om jouw gratis foto’s te bemachtigen, maar Pikwizard is kwantitatief heel goed maar ligt de kwaliteit doorgaans wat lager dan bij onze andere voorbeelden.

Stockvault.com

Stockvault heeft in vergelijking met de rest een klein aanbod gratis stockfoto’s, maar met 150.000+ foto’s van hele goede kwaliteit is het zeker een goede site om een kijkje op te nemen. Bovendien heeft de website een zeer uitgebreide zoekfunctie om snel en gemakkelijk jou ideale afbeelding te vinden.

Wil je toch eigen unieke content op jouw website? Laat ons dan helpen bij het maken van website foto’s.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Missen we de gemiddelde positie binnen Google Ads al?

Missen we de gemiddelde positie binnen Google Ads al?

Eerder dit jaar kreeg menig marketeer de schrik van zijn/haar leven, Google kondigde namelijk officieel aan dat vanaf 29 september…

Premium Online benoemd tot .nl Domein Registrar door SIDN

Premium Online benoemd tot .nl Domein Registrar door SIDN

Premium Online, een website- en marketingbureau gevestigd in Groesbeek, Nederland, heeft met trots aangekondigd dat zij sinds januari 2024 officieel…