7 Voordelen marketingspecialisten in huis halen

 1. Volledige aandacht
  Een marketingbureau heeft meerdere klanten. Daardoor zul jij als bedrijf (wat een marketingbureau ook beweert) nooit of te nimmer de volledige aandacht hebben. Neem je een in-house specialist aan. Gegarandeerd dat hij/zij alleen maar oog heeft voor jouw bedrijf!
 2. Focus en diepgang
  Wanneer je externe marketing uren afzet tegen de marketinguren die een medewerker verzet weet je natuurlijk meteen dat een in-house medewerker veel meer uren maakt. Dit zorgt voor een bepaalde focus op werkzaamheden en diepgang. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde problemen tot op de bodem uitzoeken of een onderdeel volledige focus geven. Dit is vooral voordelig in een hoog-competitieve markt waarin het kleinste verschil al ervoor kan zorgen of je rendement maakt of niet.
 3. Kostenefficiënt in aantal te besteden uren
  Het aantal te besteden uren van een marketing medewerker die in-house werkt is in de regel hoger dan bij een marketingbureau. Dit zorgt voor kostenefficiënte in het aantal te besteden uren. Vooral het kunnen uitvoeren van kleine uitvoerende werkzaamheden is voor organisaties vaak reden om 1 of 2 marketingmedewerkers in huis te halen.
 4. Snelheid in schakelen
  Even snel op het laatste moment een campagne in de lucht? Of reageren met een mooie post om een ontwikkeling, trend of concurrent? Jouw medewerker kan alles opzij zetten en supersnel schakelen. Top om zo even de blits te maken op social media bijvoorbeeld.
 5. Beter anticiperen op ontwikkelingen binnen een organisatie
  Jouw marketingspecialist weet alles van de ontwikkelingen binnen je organisatie. Hierdoor kan sneller en beter geanticipeerd worden op bepaalde ontwikkelen zodat je daar meer resultaat mee kunt bereiken.
 6. Betere controle op werkzaamheden
  Als jouw marketingspecialist bij jouw op de werkvloer rondloopt, heb je veel meer controle over zijn of haar werkzaamheden. Niet alleen om te controleren of de juiste werkzaamheden gedaan worden, maar vooral om snel bij te sturen waar nodig.
 7. Meer draagvlak met andere afdelingen door samenwerking
  wanneer marketingspecielisten binnen een organisatie aanwezig zijn zul je merken dat er meer draagvlak ontstaat tussen andere afdelingen. zo kunnen er verbeteringsslagen worden gemaakt in bijvoorbeeld klantenservice, B2B, Sales, Productie, etc.

Wil je sparren met iemand die ervaring heeft met het zowel inhouse halen van specialisten als in het uitbesteden van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Online marketing uitbesteden of in-house?

Online marketing uitbesteden of in-house?

Jaja.. weer zo’n bureau dat predikt voor eigen parochie om marketing uit te besteden? Zeker niet! In mijn jaren ervaring…

15 online ideeën voor meer verkeer naar je website

15 online ideeën voor meer verkeer naar je website

Jij hebt een website of webshop waarop jij een dienst of een product verkoopt, maar het verkeer wordt elke maand…

Je eigen website laten nabouwen, mag dat?

Je eigen website laten nabouwen, mag dat?

Veel ondernemers vragen aan ons om hun website te laten namaken. In sommige gevallen willen ze een exacte kopie van…