7 VOORDELEN VAN MARKETING IN-HOUSE HALEN

Wil jij je marketing in huis halen met specialisten? Heb je er al goed over nagedacht? Marketing in-house halen kent een aantal voordelen ten opzicht van een marketingbureau inschakelen. Lees er hieronder meer over:

7 Voordelen marketingspecialisten in huis halen

 1. Volledige aandacht
  Een marketingbureau heeft meerdere klanten. Daardoor zul jij als bedrijf (wat een marketingbureau ook beweert) nooit of te nimmer de volledige aandacht hebben. Neem je een in-house specialist aan. Gegarandeerd dat hij/zij alleen maar oog heeft voor jouw bedrijf!
 2. Focus en diepgang
  Wanneer je externe marketing uren afzet tegen de marketinguren die een medewerker verzet weet je natuurlijk meteen dat een in-house medewerker veel meer uren maakt. Dit zorgt voor een bepaalde focus op werkzaamheden en diepgang. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde problemen tot op de bodem uitzoeken of een onderdeel volledige focus geven. Dit is vooral voordelig in een hoog-competitieve markt waarin het kleinste verschil al ervoor kan zorgen of je rendement maakt of niet.
 3. Kostenefficiënt in aantal te besteden uren
  Het aantal te besteden uren van een marketing medewerker die in-house werkt is in de regel hoger dan bij een marketingbureau. Dit zorgt voor kostenefficiënte in het aantal te besteden uren. Vooral het kunnen uitvoeren van kleine uitvoerende werkzaamheden is voor organisaties vaak reden om 1 of 2 marketingmedewerkers in huis te halen.
 4. Snelheid in schakelen
  Even snel op het laatste moment een campagne in de lucht? Of reageren met een mooie post om een ontwikkeling, trend of concurrent? Jouw medewerker kan alles opzij zetten en supersnel schakelen. Top om zo even de blits te maken op social media bijvoorbeeld.
 5. Beter anticiperen op ontwikkelingen binnen een organisatie
  Jouw marketingspecialist weet alles van de ontwikkelingen binnen je organisatie. Hierdoor kan sneller en beter geanticipeerd worden op bepaalde ontwikkelen zodat je daar meer resultaat mee kunt bereiken.
 6. Betere controle op werkzaamheden
  Als jouw marketingspecialist bij jouw op de werkvloer rondloopt, heb je veel meer controle over zijn of haar werkzaamheden. Niet alleen om te controleren of de juiste werkzaamheden gedaan worden, maar vooral om snel bij te sturen waar nodig.
 7. Meer draagvlak met andere afdelingen door samenwerking
  wanneer marketingspecielisten binnen een organisatie aanwezig zijn zul je merken dat er meer draagvlak ontstaat tussen andere afdelingen. zo kunnen er verbeteringsslagen worden gemaakt in bijvoorbeeld klantenservice, B2B, Sales, Productie, etc.

Wil je sparren met iemand die ervaring heeft met het zowel inhouse halen van specialisten als in het uitbesteden van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

25 technische hostingspecificaties voor een goede website

Website Hosting uitzoeken is nogal een klus voor een ondernemer. Hoe zorg je er nu voor dat je een degelijke…

Instagram op je WordPress website

Instagram op je WordPress website

Ben jij iemand die veel zakelijk instagram gebruikt? En heb jij ook een WordPress website? Koppel dan je Instagram account…

10 redenen om aan de slag te gaan met SEO

10 redenen om aan de slag te gaan met SEO

SEO is het optimaliseren van je website om hoger te komen in google. Er zijn genoeg belangrijke redenen om als…