Snel jouw producten op andere online verkoopkanalen plaatsen? Feedmarketing is dé oplossing!

Als webshop eigenaar ben je (als het goed is) continue bezig met het vergroten van je verkoopkanalen. Door gebruik te maken van feedmarketing zorg jij er voor dat de productdatabase van je webshop automatisch wordt doorgezet naar verschillende platformen en vergelijkingssites. Grote spelers als Bol.com, Beslist, Marktplaats en Google Shopping zijn hier al goed op ingespeeld, waardoor het zonder heel veel moeite mogelijk is je producten via dit soort platforms te verkopen.

Snel jouw producten op andere online verkoopkanalen plaatsen? Feedmarketing is dé oplossing!

Feedmarketing is anno 2019 steeds populairder aan het worden, wie enkel een webshop heeft laat veel extra omzet liggen. Daarnaast kent feedmarketing vele voordelen zoals:

  • Realtime voorraad en productbeheer. Geen extra werkzaamheden/administratie;
  • Afgestemd op de juiste doelgroep;
  • Inzichtelijke resultaten;
  • Profiteer van de marketinginzet van het verkoopplatform;
  • Profiteer van de bekendheid van het verkoopplatform (bezoekers).

Webshop uitbreiden naar andere verkoopkanalen

Veel webshop eigenaren hebben geen ervaring met feedmarketing en nemen hiervoor een (online) marketingbureau in arm. Het toepassen van feedmarketing is namelijk niet eenvoudig, omdat de kwaliteit en contante optimalisatie van de feed bepalend is voor het succes van je online verkopen. In de loop der jaren zijn er veel feedtools ontwikkeld, waarbij Channable één van de grootste feedpartner is. Met behulp van Channable kun je redelijkerwijs snel jouw productaanbod via feeds of API’s aanbieden op online verkoopplatforms.

Belangrijk om te weten is dat ieder verkoopplatform andere eisen stelt, zo is de aanwezigheid van EAN nummer of MPN codes een vereiste om je producten aan te bieden via Google Shopping. Daarentegen stelt bijvoorbeeld Bol.com en Marktplaats weer hele andere eisen. Informeer dan altijd goed van te voren wat de vereiste productinformatie is, alvorens je begint met de start van je feedmarketing. Om een goede feed op te stellen moet je naast de productinformatie, ook denken aan zaken denken als:

  • Zorg dat je alle velden hebt ingevuld en voorkom vreemde leestekens;
  • Specificeer je producten zoveel mogelijk;
  • Voeg trackingcodes toe om in Google Analytics de resultaten te analyseren;
  • Zorg indien mogelijk voor een orderconnectie, zodat je orders terugkomen in je webshop orderoverzicht.

Wanneer je een feed hebt opgezet is het belangrijk om deze de eerste weken nauwlettend in de gaten te houden en te blijven optimaliseren, alleen dan is je feedmarketing succesvol.

Feedmarketing uitbesteden?

Premium Online is specialist in feedmarketing, inmiddels zijn wij erkend partner van de grootste feedpartij van Europa en kunnen jouw organisatie online naar de next level tillen. Binnen één werkdag kunnen wij vaak al jouw organisatie op diverse verkoopplatforms actief maken en zorgen voor extra sales. Heeft u interesse in feedmarketing? Maak vrijblijvend een afspraak met ons en we bespreken samen de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Wat is Google analytics UA?

Wat is Google analytics UA?

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je gedetailleerde statistieken van je bezoekers van jouw site te zien…

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

Je hebt een uitgekiende marketingstrategie nodig om het maximale uit je resultaten te halen. Maar hoe zorg je er nu…