WordPress Redesign

WordPress werkt op basis van op maat gemaakte thema’s én templates die erg makkelijk te vervangen zijn voor een redesign. Zo zijn wij in staat om gehele websites vrij makkelijk in een nieuwe jasje te steken. Als je huidige webbouwer een template op maat voor je heeft gemaakt is het maken van een nieuwe template vaak iets uitgebreider. Een redesign gaat in de praktijk vaak als volgt:
Bij een redesign is de hosting reeds ingericht. Je website draait inmiddels al bij je webbouwer.

Fase Taken webbouwer Discussiepunten Taken ondernemer
Voorbereidend Input leveren t.b.v. stijl, ontwerp en aanleveren huidig materiaal (bv. Logo). > online intake
Ontwerp Ontwerpen nieuwe webdesign Bepalen menustructuur/pagina’s
Ontwikkeling Webdesign implementeren Aangepaste formaten foto’s
Eventuele nieuwe foto’s Foto’s verzamelen maken/aanleveren
Eventuele nieuwe teksten
Afronding Website testen in verschillende browsers en op diverse apparaten
Redirecten indien nodig
Vernieuwd redesign lanceren

Taken voor een webbouwer bij een website redesign

Een webbouwer is verantwoordelijk voor het afstemmen van het nieuwe ontwerp. Dit kan op basis van het aanleveren van input door de ondernemer. Vooraf stem je ook af of het nieuwe ontwerp wordt gemaakt op basis van een bestaand thema of een geheel nieuw ontwerp op maat gaat worden. Premium Online doet dit bijvoorbeeld door middel van een online intake (of persoonlijk gesprek).

Na het ontwerpen is het zaak dat de webbouwer het ontwerp gaat implementeren. Tijdens het implementeren komen de meeste discussiepunten uit de praktijk aan de orde. Kijk hier goed naar als ondernemer en stem dit af met je webbouwer.

In de afronding bij een redesign gaat een degelijke webbouwer het redesign testen in verschillende browsers en op verschillende apparaten. Ook worden er redirects doorgevoerd. Dit zijn verwijzingen van oude pagina’s naar nieuwe pagina’s. Dit is nodig wanneer er een oude pagina wordt verwijdert en er een nieuwe pagina voor in de plaats komt die een andere url heeft. Met redirecten geef je aan Google en je gebruiker aan dat een pagina op een nieuwe plek te vinden is. Doe je dit niet dan verschijnt er een 404 foutpagina. 404 foutpagina’s zijn niet fijn voor je bezoeker en het niet doorverwijzen van oude pagina’s is niet goed voor je Google scores.

Taken voor een ondernemer bij een website redesign

Net zoals bij een nieuwe website laten maken levert de ondernemer input voor de stijl, beleving, kleuren en eventueel inspiratie materiaal zoals logo’s, huisstijl, foto’s etc. Daarnaast kan een ondernemer aangeven wat hij/zij wel en niet mooi vind voor het redesign.
Een redesign is eigenlijk dezelfde menustructuur en pagina’s in een nieuw jast. In de praktijk echter zie je vaak dat bij een redesign ook het menu en de indeling hiervan onder handen wordt genomen. Misschien wordt het menu bijvoorbeeld in plaats van horizontaal verticaal of vallen bepaalde hoofdmenuitems onder andere submenu items.

Discussiepunten uit de praktijk

In de praktijk komen een paar punten naar voren bij een redesign waar vaak onduidelijkheid over is of de klant of de webbouwer hiervoor verantwoordelijk is:

Nieuwe foto’s & aangepaste formaten

Indien er nieuwe foto’s gebruikt worden dienen deze door de ondernemer te worden aangeleverd. De foto’s moeten vaak op een bepaald formaat worden afgesneden. Zorg ervoor dat duidelijk is wie de foto’s precies op formaat gaat snijden of op formaat aanlevert. Vaak is het bewerken van veel foto’s op aparte formaten tijdrovend. Aparte formaten zijn weer nodig omdat het een nieuw ontwerp betreft.

Nieuwe teksten

Zoals eerder gezegd betreft een redesign in principe geen nieuwe teksten. Echter leert de praktijk dat wanneer er een nieuw ontwerp wordt gelanceerd er vaak ook teksten veranderen. Regel van tevoren wie de teksten gaat schrijven of aanlevert, zodat een webbouwer over de teksten beschikt of weet dat hij deze zelf moet samenstellen. Let er ook op dat de teksten passen bij de ruimte die er in een ontwerp voor is.

Tijd voor een redesign?

Is het tijd voor jou voor het laten maken van een website en/of een nieuwe website ontwerp of redesign? Informeer eens vrijblijvend met Premium Online of vraag direct een website offerte op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

7 voordelen van marketing uitbesteden

7 voordelen van marketing uitbesteden

Wil jij je online marketing uitbesteden? Heb je er al goed over nagedacht? Marketing uitbesteden kent een aantal voordelen ten…

Het belang van WordPress updaten

Het belang van WordPress updaten

Nadat je een WordPress website hebt laten bouwen en zelf gebouwd hebt, is het ontzettend belangrijk om zorg te dragen…

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

10 factoren die je conversie onbewust beinvloeden!

Je hebt een uitgekiende marketingstrategie nodig om het maximale uit je resultaten te halen. Maar hoe zorg je er nu…