Wat betekent de BERT- update voor jouw vindbaarheid in Google?

Een Google update is iets wat aan de orde van de dag is en hierdoor ook niet heel bijzonder, echter één keer in de zoveel tijd komt Google met een Major update, die de zoekresultaten voor gebruikers van Google verbeteren en vele SEO specialisten doen zweten. Om te voorkomen dat je onverwacht uit de zoekresultaten verdwijnt, kondigt Google grote updates enkele weken of maanden vooraf aan. Zo kondigde Google eind deze maand, de BERT- update aan.

Wat is de Google Bert- update?

BERT- update
Als SEO specialist, Content Marketeer of andere belanghebbende moet jij je nog steeds richten op de inhoud van je content. Welke informatie is interessant en belangrijk om te weten voor de lezer? Om in te spelen op de BERT- update is het verstandig rekening te houden met (minimaal) onderstaande:

Unieke content
Content is king! Waarom moet Google jouw website op positie 1 tonen, terwijl andere sites vrijwel dezelfde content tonen? Zorg altijd voor unieke content. Unieke content zorgt er voor dat Google jouw site kan onderscheiden van andere sites. Tevens zorgt unieke content er voor dat Google de context beter kan begrijpen, iets wat nu juist voor de BERT- update zeer belangrijk is.

Linkstructuur
Structuur, structuur, structuur. Zorg naast unieke content voor een duidelijke structuur binnen je site. Niet alleen je URL- structuur, maar ook interne linking. Zo kan Google goed crawlen over je site en kan de zoekmachine de samenhang (en dus context) beter begrijpen van de site.

Snelle pagina’s
Google is lui en wilt zo snel mogelijk weten welke informatie te vinden is op je site. Hoe sneller jouw pagina’s zijn, des te beter Google kan indexeren welke content (en dus context) aanwezig is. Zorg voor snelle pagina’s, dit zorgt er voor dat Google sneller kan indexeren, sneller over je hele site kan navigeren en hierdoor sneller jouw site kan beoordelen op context. Het is inmiddels geen geheim meer dat Google snellere website voorkeur geeft boven trage sites, een snelle site is dan niet alleen belangrijk voor de BERT- update, maar voor je gehele SEO strategie.

Is de BERT- update al in Nederland?

Nee, dus je hebt nog even de tijd om jezelf hier op voor te bereiden. In de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk lijkt het wel al te zijn doorgevoerd. Wanneer Google Nederland op de planning heeft lijkt nog een raadsel, maar dat het ook in Nederland wordt uitgerold is een zekerheid.

Website voorbereiden op BERT- update

Wat betekent de BERT- update voor jou? Als jij alles al netjes op orde had, unieke content maakte en de snelheid / structuur van je pagina’s op orde had, dan is er vrij weinig aan de hand. Klinkt dit onbekend voor jou? dan is er nog heel wat werk aan de winkel. Anders zak je volgens vele kenners ver weg in de organische zoekresultaten.

Zelf geen tijd of kennis om je website voor te bereiden op de BERT- update? Premium Online helpt je graag verder. Als SEO specialist in Nijmegen werken wij dagelijks voor diverse klanten om hun SEO resultaten te verbeteren. Middels de nieuwste SEO technieken kunnen wij binnen enkele maanden al zichtbaar resultaten boeken, interesse in een SEO website traject? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vind je deze ook interessant

Premium Online benoemd tot .nl Domein Registrar door SIDN

Premium Online benoemd tot .nl Domein Registrar door SIDN

Premium Online, een website- en marketingbureau gevestigd in Groesbeek, Nederland, heeft met trots aangekondigd dat zij sinds januari 2024 officieel…

10 belangrijke rankfactoren van 2022 en 2023

10 belangrijke rankfactoren van 2022 en 2023

Zoekmachines bepalen de plek waar jouw website wordt geplaatst en dat gaat via een heleboel (200+!) factoren. Die factoren noem…